معرفی

هرساله و همزمان با جشنواره علوم و فناوریهای سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، با هدف ترویج علوم وفناوریهای سلولهای بنیادی در میان محققان و اندیشمندان و هدایت تحقیقات این حوزه به سمت کاربردیسازی و تولید فناورانه و با تمرکز بر قشر جوان و آینده ساز، "جایزه ملی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی"، در چهار بخش ایدههای برتر، اختراعات برتر، مقالات برتر و پایان نامههای برتر برگزار می گردد.
مهلت پذیرش آثار در سومین دوره جایزه ملی، از 15 خرداد 1397 آغاز شده و در 31 تیر 1397 به اتمام میرسد. منتخبان بخش ایده برتر که در مرحله نخست داوریها امتیازات لازم را کسب نموده باشند، در جریان برگزاری جشنواره در حضور هیأت داوران نسبت به ارایه ایده خود اقدام و از آن دفاع خواهند نمود. متعاقب این مرحله، برگزیدگان نهایی که در حوزه ایده برتر 1 نفر و در هر کدام از حوزههای مقاله برتر، پایان نامه برتر و اختراع برتر یک نفر خواهند بود، انتخاب و در مراسم اختتامیه جشنواره سوم معرفی خواهند شد و با اهدای جوایز نفیس، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. همچنین در این بخش از جشنواره، از پیشکسوتان حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به انتخاب کمیته علمی جشنواره با اهدای گرنت پژوهشی، تقدیر به عمل خواهد آمد.
بخش های جایزه ملی
مقاله برتر
شرایط متقاضیان جهت شرکت در بخش مقاله برتر به شرح ذیل است:
- سن متقاضی در زمان پذیرش مقاله باید زیر 35 سال تمام بوده باشد.
- مقاله باید اصیل بوده و موضوع آن باید در حوزههای مرتبط باشد.
- متقاضی باید نویسنده اول یا مسؤول بوده و وابستگی سازمانی اول ذکر شده برای متقاضی ایران باشد.
- تاریخ چاپ مقاله باید 2017 یا 2018 باشد. مقاله باید در پایگاه ISI نمایه شده و حداقل ضریب تأثیر آن باید 2 باشد.
- این بخش یک برگزیده خواهد داشت.
پایان نامه برتر
شرایط متقاضیان جهت شرکت در بخش پایان نامه برتر به شرح ذیل است:
- سن متقاضی در زمان دفاع از پایان نامه باید زیر 35 سال تمام بوده باشد.
- موضوع پایان نامه باید در حوزه های مرتبط باشد. در زمان شروع فراخوان نباید بیش از 18 ماه از فارغ التحصیلی متقاضی گذشته باشد.
- تنها پایان نامه هایی که دارای صورت جلسه دفاع هستند، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
- متقاضی باید دست کم 2 مقاله اصیل مستخرج از پایان نامه داشته باشد.
- ضریب تأثیر یکی از مقالات باید 3 به بالا بوده و مقاله دوم نیز باید در مجله ای با ضریب تأثیر 2 به بالا چاپ شده باشد.
- ثبت اختراع بین المللی معادل با مقاله با ضریب تأثیر 3 در نظر گرفته خواهد شد. این بخش یک برگزیده خواهد داشت.
ایده برتر
شرایط متقاضیان جهت شرکت در بخش ایده های برتر به شرح ذیل است:
- متقاضی باید در زمان ثبت نام دانشجو باشد.
- ایده متقاضی باید در حوزه های مرتبط بوده و از شرط لازم نوآوری برخوردار باشد.
- این بخش یک برگزیده خواهد داشت.
اختراع برتر
شرایط متقاضیان جهت شرکت در بخش اختراع برتر به شرح ذیل بوده است:
- باید سن متقاضی در زمان ثبت نام زیر 35 سال تمام باشد.
- موضوع اختراع نیز باید در حوزه های مرتبط با علوم و فن آوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی باشد.
- این بخش یک منتخب خواهد داشت.
گزارش اولین جایزه ملی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
در نخستین دوره جایزه ملی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که برندگان آن در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی و کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در تاریخ 1395/04/01معرفی گردیدند، دکتر عبدالمحمد کجبافزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر الهه الهی، استاد دانشگاه تهران به عنوان اساتید پیشکسوت حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی برگزیده شدند. از این اساتید با اهدای کرسی پژوهشی به مبلغ 500 میلیون ریال به همراه لوح یادبود و تندیس تقدیر به عمل آمد. در بخش مقالات برتر، به حسن انصاری لوح تقدیر، تندیس و 5 سکه بهار آزادی تقدیم شد. بهشاد پورنصر خاکباز و مریم مهاجری نیز مشترکاً عنوان پایان نامه برتر حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی را از آن خود نمودند. از برگزیدگان این بخش نیز با اهدای لوح تقدیر، تندیس و 5 سکه بهار آزادی تقدیر به عمل آمد همچنین در بخش ایدههای برتر به محسن مظلوم رضایی به عنوان نفر اول لوح تقدیر، تندیس و پنج سکه بهار آزادی، به راشین محسنی به عنوان نفر دوم لوح تقدیر، تندیس و چهار سکه بهار آزادی و به زهره بلندی به عنوان نفر سوم لوح تقدیر، تندیس و سه سکه بهار آزادی اهدا شد. بخش اختراع برتر نیز برنده های نداشت.
گزارش دومین جایزه ملی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی
در فراخوان دومین جایزه ملی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، 72 مورد در ایده برتر، 36 مورد در مقاله برتر، 11 مورد در پایان نامه برتر و 6 مورد در اختراع برتر ثبت نام صورت گرفت. 5/63 درصد از ثبت نام کنندگان از استان تهران می باشند. بعد از استان تهران، بیشترین آمار شرکت کنندگان از استان آذربایجان شرقی می باشد. استانهای خراسان رضوی و فارس رتبه سوم را از نظر تعداد ثبت نام کنندگان به خود اختصاص داده اند. استان اصفهان رتبه چهارم را کسب کرده و استانهای خراسان شمالی، البرز، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، مازندران و سمنان نیز در جایگاه بعدی قرار گرفته اند. 9/51 درصد از شرکتکنندگان از دانشجویان و یا فارغ التحصیلان دانشگاههای تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند. 4/38 درصد از شرکت کنندگان نیز از دانشگاههای تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و 7/9 از دانشگاه آزاد اسلامی می باشند. افزون بر رشتههای مرتبط با علوم زیستی و پزشکی، متقاضیانی از دانشگاههای امیرکبیر و صنعتی شریف نیز در دومین جایزه ملی شرکت نمودهاند.